marți, 19 martie 2019

Ingrijirea fetei zilnice

          My dears, m-am gindit ca ar prinde bine sa vedeti cum ar trebui sa se faca o ingrijire a tenului corecta zilnica, mai bine zis cum imi imi curat eu tenul pentru ca de foarte multe ori sunt nevoita sa port produse cosmetice pe timpul zilei, adica cam ce ar trebui sa contina un set de ingrijire, eu am sa fac o lista pe lung a ingrijirii , iar la final voi scrie si una pe scurt ce nu va lua mai mult de 2 minute din timpul vostru. 

       Deci, eu una am inlaturat asa numitul laptisor de spalare  a fetei din cauza ca sa fim seriosi acest produs intinde pe fata produsele cosmetice , mai tare simti ca iti pierzi cumpatul, astfel laptisorul si apa tonica am inlocuit-o cu Apa micelara  de la Nivea pentru ca imi ofera rapid starea ca am curatit tot de pe fata si plus apa micelara inlocuieste orice demachiant si apa tonica pentru ca detine toate aceste efecte. Creionul demografic, fardurile, rimelul rezistent la apa cam in 4 dischete scap de toata nevoia data. cam asa arata apa micelara Nivea(Germania): 


Nivea e usor de gasit si  in afara R.Moldovei, dar mai am una care o folosesc, practic pe care pun mina prima cu aceea ma curat, este de la Viorica Cosmetic(produs in Republica Moldova), un produs ieftin, dar foarte bun, merita laudele. Il gasiti cam in poza asta: 








Deci dupa aceasta placere de a da jos totul de pe fata si sa simt pielea libera imi aplic ulei de cocos ce il ador si admir atit pentru efect cit si pentru mirosul, il aplic pe zonele fetei laterale si decolteului pentru ca am zona mai uscata.Trebuie sa cautati un ulei cit mai natural si de obicei este cu efect mai bun cel care va fi scris ca este organic sau comestibil.Are proprietati de hidratare intensiva a pielii si hranire profunda, oferind pielii aspect catifelat si luminos.









Acestea sunt capsulele mele minuni asupra ridurilor pentru ca vrem sau nu ridurile apar si la 20 de ani, deci se foloseste o capsula dimineata si o capsula seara, se aplica pe intreaga fata, dar eu o folosesc pe frunte, in jurul ochilor, in jurul buzelor, pentru ca acestea sunt primele mici riduri ce apar, au in compozitie acidul hialuronic si colagen intr-o cantitate destul de mare caci dupa aplicare timp de citeva zile se observa deja efectul lor. Aceste capsule se numesc Skincode, gama Exclusive(Switzerland). In R. Moldova au pret maricel (900 lei) dar si-a meritat banii.

 Un alt lucru ce nu ar trebui scapat din vizor este protectia solara de folosire pe timpul zilei, eu sunt de parere ca oricare firma si oricare e pretul ei efectul de protejare va fi acelasi principalul sa aiba un % de peste 30SPF mai ales acum in primavara si urmeaza sezonul estival( pe timpul iernii puteti opta pentru o crema incepind de la 15-50 SPF) 

     Dupa cum am promis ca voi face o lista scurta si pentru cine nu are chiar atit timp de 10-15 minute de ingrijire. E nevoie de 2 minute din timpul dvs si se va folosi cam asa: un demachiant bun (cum in cazul mai sus am spus apa micelara inlocuieste 2 produse), o crema de fata cu compozitie de: vitamina A,B,E si acid hialuronic sau colagen, si crema de protectie pe timpul zilei, dar nu uitati caci macar de 2-3 ori pe saptamina in cazul dat o sa aveti nevoie de 30 min de aplicare a mastilor cu efect super-hidratant.

In urmatoarea postarea va voi spune despre ce metode saptaminale trebuie sa faceti pentru o intretinere a fetei.








vineri, 8 martie 2019

Tipurile de ten

        Salutare, azi oferind un interviu pentru un post de tv mi-am dat seama ca nu fac ceva, am constientizat ca vorbesc dar nu unde trebuie despre cum ne aflam tipul nostru de ten, cum rezolvam problema  tenului, asa ca am sa scriu cum arata fiecare ten, cu siguranta va fi mai usor pentru cineva.
        Avind la baza studii in domeniul frumusetii am auzit de la persoane terte de multe ori cum exista doar 4 tipuri de ten, dar am sa dezamagesc pe cine crede asta, dragilor sunt 8 tipuri de ten  si fiecare cu durerea si problema lui. Desigur ca in comert veti gasi doar tenul :uscat, normal, combinat si acneic, dar putini cunosc ca de fapt este mult mai complicat decit pare.
      Tenul normal reflecta organismul nostru , asa ca la o examinare vizuala pielea este neteda, usor lucioasa, pori mici si putini vizibili, culoare roz usor, fara pete, pielea fina, nu se irita usor.


    Tenul uscat poate fi deshidratat si alipic. Tenul deshidratat de obicei se intimpla din cauza deshidratarii organismului , lipsa consumului de apa daca sa spun mai clar, este senzatia de decojire a pielii, descuamare, senzatia de eliminare a unei pudre, se inroseste usor si totul se petrece din cauza conditiilor meteorologice cum ar fi soarele, vintul, gerul, sauna si apa fierbinte la fel au acelasi efect pentru pielea noastra, disfunctii ale organelor interne, boli a sistemului nervos.
Tenul alipic este lipsit de grasimi din cauza hipofunctiei glandelor sebacee, factorii ce aduc la acest nivel sunt la fel factorii meteorologici, dar si felul in care cum se curata pielea fetei, produsele gresite folosite, alimentatia in care lipsesc fructele si legumele. Pielea arata cam astfel: pielea este mata, apar riduri superficiale, este lipsit de luciu, pori mici.

  

     Tenul gras dragilor il gasiti in 3 forme: 1 hai sa fie tenul gras uleios el se caracterizeaza  printr-o hiperfunctie a glandelor sebacee si o scurgere libera a sebumului sa-i spunem asa, in urma acesteia tenul are un aspect lucios, unsuros, lipsit  de suplete si fragezime, porii sunt dilatati, uuneori cu aspectul unei coji de portocala. La palpare pielea este ingrosata si se simte putina granulatie datorita porilor mariti. Factorii ce duc la acest ten sunt factorii endogeni precum:  boli a sistemului nervos, dezichilibrul hormonal, teoria genetica, dereglarea metabolismului, dar mai sint si factorii exogeni: alcoolul, fumatul, alimentatia, cafeaua, ingrijirea incorecta a tenului.
      Urmatoarea forma de ten gras este cel  deshidratat asa ca o explicatie ar fi seboreea uscata, in acest caz pielea este grasa din punct de vedere a secretiei sebumului, dar este insuficient hidratata. In dependenta de gradul deshidratarii poate fi insotit de descuamari cu riduri  superficiale. 
      Factorii ce predispun aparitia tenului gras deshidratat ca dereglarea echilibrului hormonal, disfunctia organelor interne, ingrijirea incorecta a tenului , folosirea produselor neadecvate tipului de ten. 
      A 3 forma este ten gras asfixic adica comedogen, apare pe fonul unui ten gras uleios , neingrijit la timp. Din cauza hipersecretiei glandelor sebacee, a sebumului uscat din pori, a insuficientei inlaturarii celulelor cornoase moarte, tenul este lucios, cu foarte multe comedoane si milii. Motivele ce duc la aces tip de ten sunt; descuamarea incompleta a celulelor moarte de pe suprafata pielii, sebumul uscat din pori, respiratia diminuata a pielii, disfunctia hormonala, alimentatia , stresul, insomnia.
     A 4 foarma care e cea mai intilnita printre noi si ne creaza cel mai mare discomfort este tenul acneic care este in 4 stadii de depistare a gravitatii bolii. Prima stadie este accneea comedogena-adica este afectata unele mici regiuni cu citeva comedoane(cosuri) care capata deja forma inflamatorie si cu roseata pe un fon de ten gras. A 2 stadie este acneea papulo-pustuloasa anume se arata prin afectarea  mai multor regiuni ale fetii chiar si corpului prin mai multe comedoane deschise sau chiar închistate , incepe sa dea semne de buna agravare  si dezvoltare a acneei si deja e nevoie de tratament serios. A 3 stadie a acneei este cea infiltrativa  deja grava, aici apare chiar si hiperemia pielii in zonele afectate, tenul gras este format si numar suficient de papule si pustule cu un aspect mai putin placut. A 4 este acneea conglomerata este afectarea pielii mai multor regiuni prin aparitia pe piele a diferitor formatiuni infiltrate, conglomerate,chisturi. Daca va regasiti una din aceste caracteristici atunci mergeti la un cosmetolog cit mai curind pentru tratament sau in farmacii dupa produsele speciale.



      Dragilor alt tip de ten este cel mixt sau mai usor de gasit cu denumirea de ten combinat.  Ca sa-l depistati este foarte usor uitind in oglinda si prin palpare veti depista ca in diferite zone a fetei de parca e diferit ten, ba mai uscat , ba mai gras, mai des intilnit este problema cu zona T adica o sa observati precum ca: fruntea, nasul si barbia aici  de obicei se afla cele mai multe glande sebacee si zona T este mai grasa decit de obicei si partile laterale mai uscate sau invers. Problema vine din interior prin disfunctia organelor interne, bolile nervoase(stresul), dezichilibrul hormonal, alimentatia gresita, fumatul. 

      Tenul sensibil se manifesta prin intoleranta la majoritatea produselor cosmetice aplicate pe piele. Cea mai afectata zona a pielii fetei este din cauza vascularizarii intense, expunere pe timp indelugat la soare, frig, vint. Sint cazuri ca acest tip de piele apare si la persoanele ce dezvolta alergii  si probleme dermatologice. Simptomele acestui timp de ten se manifesta prin: senzatie de mincarime, discomfort, pete rosii, intepaturi,usturime. Aceasta forma poate fi intilnita la toate tipurile de piele dar cel mai frecvent la persoanele cu pielea uscata. Forma data poate fi usor tratata cu creme si masti foarte simple si cu efect imediat. 

       Penultima forma de piele este tenul cuperozic care se datoreaza unor tulburari de ordin vascular care are drept consecinta dilatarea unor vase superficiale  care sunt insotite de rupturi capilare care devin vizibile. Aparitia cuperozei este datorata insuficientei elasticitatii peretilor vaselor sangvine, a a capilarelor. Aceasta este cu evolutie lenta si de linga durata care nu se vindeca de la sine. Aici veti avea nevoie doar de interventia unui cosmetolog specializat si deja dupa tratament veti apela pentru intretinere la cremele comerciale. 
                                          (Asa arata in stadie avansata tenul cuperozic)


       Tenul pigmentat de obicei apare din cauza lipsei protectiei solare, sarcinii sau in urma tratamentelor tenulu acneic. Aceasta depinde de culoarea pigmentatiei care se incepe de la pete rosii pina la maro inchis pe diferite zone a fetei, gitului, decolteului. Tratmentele sunt de lunga durata prindiefrite proceduri cosmetologice ca laserul, acizi, peelinguri chimice, si cu lumina intens pulsata si creme folosite zilnic prin aplicare de dimineata si seara. Tratarea dureaza o perioada mai lunga dar cu efect sigur, e nevoie de protectie cu SPF de la 20 in sus. 
                                     (Aceasta este deja forma avansata a tenului pigmentat)

      Ultimul tip de ten este cel îmbatrinit  si de obicei primele semne apar dupa virsta de 20 ani, care se incepe prin deteriorarea pielii din cauza: deshidratatrii fetei, functionalitatea slaba a microcirculatiei, scaderea tonusului, slabiciunea colagenului din derm. Acesta este un proces normal ce se petrece in viata omului. desigur ca il face vizibil prin aparitia ridurilor superficiale si profunde, subtierea pielii, atrofia musculara. Acest proces poate fi foarte usor prevenit prin folosirea cremelor corecte cu componenta corecta, proceduri obisnuite la salonul de cosmetologie, sau prin masajul facial cu complexuri de vitamine, colagen,acid hialuronic. 

   Cam asta este in linii generale despre tenul pe care il avem si cum poate fi usor depistat, pentru orice problema a tenului sunt o multime de masti naturiste cu efect foarte bun si vizibil, dar asta ramine deja sa imi spuneti ce ten aveti si va spun totul desspre tratament. 




luni, 4 martie 2019

De inceput

       Dragi oameni frumosi, am sa incep acest blog anume pentru a impartasi cu voi din experientele mele din orice domeniu, voi scrie despre orice: vacanta,medicamente, cosmetologie,recomandari si tot ce poti cu prietenii impartasi asta voi face si cu voi aici. Din orice lucru poti sa inveti ceva ce iti va prinde bine in o astfel de situatie.  Din propria piele citesc multe bloguri despre lifestyle, experiente din diferite domenii si sa stiti ca au impact major in momentul cind cauti o sursa sigura de informare a unei situatii.
        Sper sa crestem in numar cit mai mare cit mai curind.